Per una Europa de les persones

Construir l’Europa de les Persones és possible.

Per això, des del Sud d’Europa volem acabar amb les retallades i que paguen els responsables d’aquesta gran estafa. Imposat per una elit política i econòmica, l’austericidi empobreix milions de persones i hipoteca el futur de les generacions futures. Aquesta Europa de la Troica és cada vegada més desigual i insostenible, i porta, per desgràcia, al fet que cada vegada més gent perda la confiança en el projecte europeu.

A l’Estat espanyol es viu de forma encara més crítica aquesta nefasta dinàmica amb el drama de l’atur, l’exclusió social o la pobresa energètica, així com els vergonyosos casos de corrupció. A més, des de la reforma de la Constitució Espanyola de 2011, es prioritza el pagament del deute abans que qualsevol inversió social i ecològica. Per si no fos poc, assistim també al mateix temps a un Estat centralista i autoritari, que adopta les seues decisions en els nivells més allunyats possibles de la ciutadania, negant la seua plurinacionalitat i retallant democràcia i autogovern.

No obstant això, en un món globalitzat i interdependent, mai no havíem necessitat tant Europa. De fet, la Unió Europea és un dels espais clau per a lluitar contra les grans corporacions i els mercats financers, el canvi climàtic i els populismes xenòfobs i excloents.

És per això que no ens resignem i passem a l’ofensiva. Com a ciutadania, volem reinventar Europa des de la solidaritat, la democràcia i la sostenibilitat. Volem recuperar la nostra sobirania política i exercir-la a nivell supranacional per a consensuar un nou horitzó de vida digna i responsable. Volem aportar respostes vàlides per a la majoria de les persones i d’acord amb els límits del Planeta.

Som l’Europa de les persones que estimen el seu territori i volen sostenibilitat i solidaritat per a avui i demà, en els països del Nord i del Sud. Som l’Europa dels pobles que volen compartir valors, cooperar per a prosperar i conjugar la diversitat lingüística i cultural en un projecte comú de dignitat, pau i benestar.

Des de la ferma voluntat democràtica, la defensa dels drets i llibertats, la dignitat de les persones i els pobles, la justícia social i ambiental, anem a cooperar per a fer possible una PRIMAVERA EUROPEA.

#FRATERNIDADGLOBAL

#EUROPASOSTENIBLE

#JOVESAMBFUTUR

#ECONOMIAVERDA

#DRETS

#EUROPADELSPOBLES

#SOLIDARITAT

#DEMOCRACIAREAL

#RESCATEMPERSONES

Arxivat en: Europa, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *