Comunicat sobre els pressupostos de l’any 2016

04/01/2016

En relació als recentment aprovats pressupostos municipals, volem explicar i informar als ciutadans del poble sobre quina ha sigut la nostra decisió a eixe respecte i el perquè de la mateixa.

Durant quatre anys, Compromís per Massanassa rebutjà uns pressupostos que, any rere any, es mostraven totalment insuficients front al patiment de moltes massanasseres i massanassers, conseqüència d’aquesta crisi que per desgracia encara patim. Uns pressupostos totalment condicionats per les lleis injustes del PP, que ens obliguen a retallar serveis essencials també en els pocs municipis de tot l’estat Espanyol sense grans deutes i amb superàvit com Massanassa. En aquests anys, els pressupostos no han sigut mai consensuats amb la resta de grups politics, que representem al 61% dels vots i que hem sigut escollits pels ciutadans de Massanassa per a representar-los, treballar i fer propostes que l’Alcalde hauria d’escoltar. En Compromís per Massanassa portem anys lluitant per incorporar mesures que combateren activament l’atur i la pobresa del poble, pero l’actitud del senyor alcalde i del PP de Massanassa, enclavats a la seua majoria absoluta, han fet impossible arribar a cap acord.

Aquest any les veïnes i veïns de Massanassa han demanat un canvi en la forma de fer les coses. El PP ha perdut la majoria absoluta a l’ajuntament i hui, gracies als vots de les massanasseres i massanassers, l’actitud de l’equip de govern ja no es la mateixa. Per això, encara que no podem votar a favor d’uns pressupostos que continuen estant lluny de ser els que Massanassa necessita, volem mostrar a l’equip de govern la nostra predisposició per a treballar i debatre. Per eixe motiu aquesta vegada, en lloc de votar en contra, hem decidit abstenir-nos.

Ara be, nosaltres no ens abstenim incondicionalment, en absolut. L’abstenció es un vot de confiança, pero ara al PP li toca guanyar-se eixa confiança o li la retirarem. Un poble amb superàvit com Massanassa ha de baixar els impostos i ampliar més les cobertures socials, fer front a la pobresa energètica i donar més recursos a la borsa social de treball. S’ha de baixar els impostos al petit comerç i a augmentar les ajudes a emprenedors i a la contractació. A més, el senyor alcalde ha d’acostumar-se als conceptes de transparència i participació ciutadana en la presa de decisions municipals i s’ha d’aprofundir en la creació d’un procediment just, clar i democràtic que garanteixca un tracte equitatiu per a les associacions del poble. Es una abstenció totalment activa, amb unes intencions molt clares de treballar, consensuar propostes i anar convertint els pressupostos del PP, en uns pressupostos de tots, que aposten molt més decididament pels interessos de les nostres veïnes i veïns en esta situació tan dura.

 

COL-LECTIU DE COMPROMÍS PER MASSANASSA

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *