Pediatra per als dissabtes

Josep Nàcher i Ferrer, com a regidor de l’Ajuntament de Massanassa, fent ús de les atribucions legals que li corresponen i en nom de la coalició COMPROMÍS per Massanassa, presenta al Plé de la Corporació la següent

MOCIÓ

La Constitució en el seu contingut determina que la salut és un dret fonamental per als ciutadans i ciutadanes. És per això que els poders públics tenen el deure de la seua protecció i la seua millora com a forma efectiva de fer complir eixe dret, que junt a altres, com l’educació, el dret a una pensió i la protecció a l’infancia, són necessaris per una vida digna.

A Massanassa tenim un Centre de Salut, on hi ha un servei de pediatria de dilluns a divendres, i un dissabte al mes. Els xiquets no poden esperar-se al dilluns per posar-se malalts, que al igual que els majors no és una cosa previsible, i no és comprensible que no tinguen pediatra, tenint en compte, a més, que el dissabte és un dia laboral a tots els efectes.

Si ademés li afegim que les urgències en el Centre de Salut de Catarroja, on estem adscrits, no té tampoc pediatra, trobem una situació on no stacompleix el deure constitucional de protecció a la salut i l’atenció als pacients i més en aquests casos, als més indefensos, la gent menuda.

És per això que des de COMPROMÍS proposem la aprovació pel Plé dels següents

ACORDS

  1. Que el Plé de l’Ajuntament de Massanassa inste a la Conselleria de Sanitat a cobrir els dissabtes el Centre de Salut de Massanassa amb el personal de pediatria degudament proposat.
  2. Que l’Ajuntament de Massanassa inste a la Conselleria a que organitze un torn de pediatria en Catarroja, en el servei d’urgències, quan el de Massanassa està tancat, ja que depenem de Catarroja en estos casos.
  3. Que el Senyor Alcalde, com a Cap Local de Sanitat, faça les gestions necessàries per a portar a terme estes accions, per millorar la prevenció. la salut i la seguretat dels xiquets i xiquetes i la gent del poble de Massanassa.

Massanassa, a 25 de Maig de 2016

EL REGIDOR DE COMPROMIS

Josep Nàcher i Ferrer

Arxivat en:

Els comentaris estan tancats.